Senegal is een land dat veelal bekend staat om zijn natuur. Senegal heeft een Nationaal park genaamd Niokolo-Koba. Dit is een natuurreservaat van circa 900.000 hectare groot en is opgericht om zijn flora en fauna te beschermen. Zo leven hier apen, nijlpaarden, krokodillen, leeuwen, buffels en luipaarden, olifanten, chimpansees, panters en circa 350 vogelsoorten. Dit park is een van de grootste trekpleisters van het land. De kustlijn van het land bestaat uit brede zandstranden. De hoofdstad Dakar was jarenlang het eindpunt van de jaarlijkse Dakar-Rally maar deze is vanwege bedreigingen verplaatst naar Buenos Aires in Argentinië. 25 kilometer van Dakar ligt het meer Lac Rose dat bekend staat om zijn roze kleur en de hoge zoutconcentratie waardoor men blijft drijven.

Waar ligt Senegal?

Waar ligt Senegal?

Reisinformatie Senegal

Officiële naam: Republiek Senegal
Continent: Afrika
Oppervlakte: 196.722 km²
Hoofdstad: Dakar
Landcode: SN, SEN
Inwoneraantal: 12.855.153 inwoners (2011)
Regeringsvorm: Republiek
Hoogste punt: 581 m
Vliegtijd: circa 5-6 uur

 

 

Weer en klimaat
Senegal heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen tijdens de wintermaanden rond de 20 tot 25 graden en tijdens de zomermaanden rond de 35 tot 40 graden.

Beste reistijd
Januari, februari en december zijn de beste maanden om naar het binnenland van Senegal te reizen. Januari, februari, maart, april, mei, juni, oktober, november en december zijn de beste maanden om naar de kust van Senegal te reizen. Hiermee vermijdt u het regenseizoen.

Taal
Frans is de officiële taal in Senegal. Daarnaast worden er nog verschillende lokale talen gesproken, waaronder het WOLOF.

Reisdocumenten
U dient te beschikken over een paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is bij vertrek uit Senegal. Een visum is niet nodig.

 

Meer info over Senegal vindt u op site van JOKER: https://www.joker.be/nl/senegal